Restaurant pentru acasă

Chopstix-1024x683

Eu în general visez foarte mult (ceea ce ar trebui să fac și acum, având în vedere cât este ora), de obicei cu ochii deschiși. Uneori îmi doresc să aduc acasă, în Călărași, lucruri care acolo nu există, chiar dacă sunt banale și toată lumea a auzit de ele. De exemplu, eu mi-aș dori să fie și acolo magazine-tip, de genul Mega Image sau Carrefour Express, cu rafturile care păstrează o oarecare ordine indiferent de locație și în care să pot intra la orice oră și să iau orice am nevoie, chiar și mâncare caldă.

Un alt exemplu sunt restaurantele KFC sau McDonalds. Aici le am la câțiva pași de casă sau de birou, dar acolo nu-i niciunul. Și nu e ca și cum nu am avea fast-food; întreabă orice călărășean de Hap Hap și te va îndruma imediat, deși probabil nu ar nimeri din prima Primăria (mutată în urmă cu câțiva ani și, de fapt, împrăștiată prin mai multe sedii). Dar cred că la un nivel subliminal cumva, restaurantele astea aduc cu ele aerul acela american, chiar și acum la peste două decenii de la deschiderea în România.

Însă nu e chiar așa de simplu să începi o afacere, indiferent de domeniu. Presupunând de la început că nu banii ar fi fost o problemă, râmâneau altele. În primul rând, găsirea unei locații – să zicem că tai asta de pe listă, știu câteva locuri între Gară și fosta clădire a liceului în care am învățat sau mai jos, spre centru. Apoi trebuie găsit proprietarul și închiriat sau cumpărat locul. După asta (și scriu pe repede-înainte) e nevoie de autorizații, construcția magazinului sau ce-o fi el, contracte de utilități, contracte cu furnizori și căutare de personal care să lucreze acolo.

Bun; dar oamenii aceia pe ce o să lucreze? Aici intervin companii ca Expressoft Technology, care oferă soluții hardware și software de gestionare pentru afaceri de orice mărime și din orice domeniu. Adică, începând de la POS restaurant – locul unde începe și se termină fiecare comandă – și până la tot ce este în „spatele” acestuia. (Alt) Adică, se poate vedea rapid care masă este liberă și condus clientul acolo și comenzile se înregistrează cu șanse mai mici de erori. De asemenea, poți îmbunătăți controlul și pe gestiune stocuri. (Din nou) Adică, administrezi inventarul de la intrare – prin integrarea cu o aplicație de vânzare – și până la ieșire; plus că îi poți integra și cunoscutele aplicații de contabilitate.

Și așa ar fi gata fast-foodul meu călărășean cu iz american. Însă nu m-aș culca pe victorie și aș merge mai departe și cu alte planuri fantastice… La câte idei am câteodată de făcut pe acolo ai putea avea impresia că vreau să fiu primar, doar că pe mine nu mă atrage deloc politica. Mă atrage, în schimb, visatul, iar dacă din când în când îmi mai și reușește ceva, atunci sunt mulțumit.

Acum, chiar în momentul ăsta, mă atrage cearșaful. Mă duc să visez pe bune, iar dacă mâine voi fi amețit la birou, sper să primesc scutire de la SuperBlog, concursul pentru care am scris acest articol.

Un comentariu

Povestește-mi!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.